Meldt u aan voor de grote Voortuinenwedstrijd Horst aan de Maas

Initiatief van de gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde College en de Dorpsraden

Een groene en goed verzorgde omgeving werkt aanstekelijk. Niet alleen op de manier waarop we met tuinen en onze omgeving, maar ook met elkaar omgaan. Daarom organiseren de gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde College en de Dorpsraden een grote voortuinenwedstrijd. Iedereen met een kleine, middelgrote of grote voortuin kan meedoen. Daarnaast is er een speciale prijs voor een mantelzorger of vrijwilliger die de voortuin verzorgt voor een ander.
Mooie voortuinen zorgen voor een fijne leefomgeving
In de hele gemeente Horst aan de Maas wonen enthousiaste tuinbezitters bijna huis aan huis. Zij zijn van onschatbare waarde als het gaat om een fijne leefomgeving. De gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde en de Dorpsraden van de verschillende dorpskernen, willen tuinliefhebbers belonen en iedereen stimuleren zich in te (blijven) zetten voor kleurige en fleurige straten. Inwoners in de hele gemeente Horst aan de Maas kunnen zich daarom vanaf nu, inschrijven voor de grote voortuinenwedstrijd. Hun tuinen worden in 2012, drie keer beoordeeld door een enthousiaste jury. Dat zal gebeuren in het voorjaar, de zomer en het najaar. De jury let vooral op de eerste indruk en het onderhoud van de tuinen. Er is veel waardering voor de vlijt en eigen creativiteit van de tuinliefhebbers. Ook de aanleg van de tuinen wordt in de beoordeling meegenomen.

Prijzen voor mooiste voortuin van elke dorpskern, de hele gemeente Horst aan de Maas en de meest bijzondere voortuinvrijwilliger
Er zijn prijzen te winnen voor de mooiste voortuin van elke dorpskern en voor de mooiste kleine, middelgrote en grote voortuin van de gemeente Horst aan de Maas. Daarnaast is er een prijs te winnen voor de mantelzorger of vrijwilliger die de voortuin van iemand die dat zelf niet (meer) kan, het mooiste verzorgt. De voortuinenwedstrijd wordt afgesloten met een grote voortuinenavond aan het einde van 2012 waarop alle prijzen bekend worden gemaakt en uitgereikt. Elke deelnemer ontvangt een juryrapport met naast de beoordeling, ook tips en adviezen om de eigen voortuin nog verder te verfraaien.

Schrijf u nu in of vraag om meer informatie
Wilt u meedoen aan de voortuinenwedstrijd in Horst aan de Maas, meldt u dan aan vóór 1 maart 2012. Dat kunt u doen door uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres door te geven aan Centrum Management Horst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 57552515. Geef aan of u meedoet in de categorie kleine voortuinen (voortuin én oprit tot 40m2), middelgrote voortuinen (voortuin én oprit tot 80m2), grote voortuinen (voortuin en oprit groter dan 80m2) of de speciale categorie voortuinen verzorgd door een vrijwilliger of mantelzorger. Wilt u meer informatie over de voortuinenwedstrijd of het wedstrijdreglement bekijken, kijk dan op www.horst-centrum.nl. U kunt ook informatie opvragen bij één van de organisatoren: Jan Nabben (tel. 06-20416169), Gerrie Mennen (tel. 06-18240726) of Wiel Jenniskens (tel. 077-3981546). Na aanmelding ontvangen alle deelnemers uitgebreide informatie.

Centrum Management Horst
Ingrid van der Sterren